A jó arculat kialakítása

Mit mutasson meg az arculat?

Egy vállalatnak mindig bizalomkeltőnek, hibátlannak és célszerűnek kell mutatkoznia a külvilág felé. A közvetített jelek összességének egy egységet kell alkotnia, annak érdekében, hogy az arculat egy biztos márkát jelentsen a vevőnek, ami azt jelenti, hogy mind a weblap, a kiadvány, a névjegykártya stb. részese legyen az arculatnak. Az arculat a vállalathoz minél több szállal kell, hogy kötődjön. Főként a logóról fognak emlékezni a vállalatára, ezért is fontos, hogy jó köntösben mutatkozzon, mert, ha amatőr az embléma, akkor amatőrnek fog tűnni. Gondoljunk bele, ha rendezett külsővel lépünk ki az utcára, akkor nagyobb önbizalommal, bátrabban indulunk dolgunkra, emellett a járókelők is felfigyelnek ránk. Ugyanez a jelenség figyelhető meg az arculattal, a piaccal és a piac szereplőivel. A rendezett, kifelé mutató arculat, a rendezett belsőre utal, és bizalmat áraszt.

Mi rejlik az embléma mögött?

Nem feltétlenül szükséges, hogy egy embléma a vállalat pontos tevékenységét mutassa be. Pl. nem lenne jó, ha az összes könyvesboltnak könyv lenne a jelképe. Többféle módszer alkalmazható arra, hogy kialakuljon a végleges vállalati jelkép, az embléma. Ábrázolhatjuk tevékenységünk mögötti elképzelésünket, akár egy kabalaállat is utalhat cégünk filozófiájára, esetleg lehet a tipografált cégnevünk is.

Egyszerű, de mégis kiváló

Egy jó arculat akkor alakul ki, ha tud érvényesülni kis és nagyméretben is, nem szabad túl bonyolítani nem érdemes túl sok részletet sem belevinni, hiszen ez egy olyan fontos része a vállalatnak, aminek egyrészt könnyen megjegyezhetőnek és felismerhetőnek kell lennie másrészt bármilyen felületen és szituációban alkalmazhatónak kell mutatkoznia.

A lógó, amin nem fog az idő vasfoga

Az arculat egyik legérzékenyebb része a szín! Amikor azon gondolkodunk, hogy régi jól megszokott logónknak nem ártana egy ráncfelvarrás, akkor a formát minimálisan lehet alakítani, de a színt nem ajánlatos megváltoztatni, tehát fontos, hogy emblémánk időtálló legyen, amennyire csak lehet. Fontos, hogy vevőinket ne zavarjuk össze és ha mégis újítunk, akkor bármelyik vásárlónk megtalálja az azonosságot az előző arculattal.

Üdvözöljük

A mantagora Design Studio Oldalán!

Egy friss egyben új, de magas szakmai színvonalon tevékenykedő szervezet vagyunk, ügyfeleink meg- rendelését rövid határidőn belül kedvező árakon tudjuk biztosítani. Reméljük hamarosan Önt is megrendelőink között köszönthetjük és ajánlatunk találkozik az Ön elképzeléseivel.

Kínálatunk

Hasznos cikkek

Elérhetőségeink

  • TELEFON
    +30 30 544 38 89
  • EMAIL
    info@mantagora.hu
  • SZÉKHELY
    1164 Budapest Bóbitás út 53.